Η τάση για value-for-money εστιατόρια στη Λευκωσία συνεχίζεται. Το Σουβλάκι Bar ξεφύτρωσε στην πρωτεύουσα χωρίς να το πάρει κανένας είδηση και έφερε μαζί του πολύ ελληνικές γεύσεις και όχι μόνο. Βρίσκεται στην καρδιά της Θεμιστοκλή Δέρβη, είναι μεγάλο και ταυτόχρονα αισθητικά προσεγμένο.
Ο χώρος είναι όμορφος, ντιζαϊνάτος και λιτός με έναν ανάλαφρο μοντέρνο τρόπο. Οι χρωματισμοί είναι κοντά στο λευκό και το μπεζ. Στον κλιματιζόμενο μέσα χώρο γίναμε θεατές των μαγείρων και των βοηθών που πηγαινοέρχονταν γεμάτοι δράση στην κουζίνα τους, η οποία είναι ανοικτή και σχεδόν ένα με τη σάλα, με μόνο έναν πάγκο να τις χωρίζει. Έξω, σε έναν στεγασμένο χώρο, κάθονταν οι καπνιστές και οι φανατικοί οπαδοί της φυσικής ατμόσφαιρας, βρέξει-χιονίσει. Και εκεί τα πράγματα ήταν προσεγμένα και όμορφα. Μια σειρά από αλουμινένιες γλαστρούλες που φιλοξενούσαν δυόσμο, βασιλικό και λεβάντα γέμιζαν το περιβάλλον τόσο με το χρώμα όσο και με τα αρώματά τους.
Ζητήσαμε λουκάνικο κυπριακό (€2.45), τζατζίκι (€1.90) και ταχίνι (€1.90) για αρχή. Το λουκάνικο ήταν ό,τι καλύτερο δοκίμασα στο είδος εδώ και χρόνια. Με κρέας χοντροκομμένο, καλά μαριναρισμένο στο κρασί του και αρωματισμένο στην εντέλεια, ήρθε ζουμερό από μέσα και τραγανό στο έξω του. Μαζί με το δροσερό τζατζίκι και το ομολογουμένως αλμυρό ταχίνι έφτασαν στο τραπέζι ελληνικές πίτες ραντισμένες με ελαιόλαδο, ρίγανη και χοντρό αλάτι. Συνεχίσαμε με μια κυπριακή πίτα με σουβλάκι και σεφταλιά (€6), με τη σεφταλιά να είναι καλύτερη από το σουβλάκι, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα την ήθελα πιο αυθάδικη γευστικά, πιο τολμηρή στα αρώματά της και λιγότερη στεγνή.
Η πολυπόθητη γευστική ισορροπία ήρθε μαζί με τον χοιρινό γύρο σε ελληνική πίτα (€3.50). Εκεί πιστεύω ότι ο σεφ κέντησε κι εμείς δοκιμάσαμε τον καλύτερο γύρο στα προσωπικά μας ιστορικά: Ήταν τραγανός και απίστευτα ψιλοκομμένος, αρωματισμένος και σιγοψημένος. Δεν φαινόταν λιπαρός, μου φαινόταν ζουμερός και ταυτόχρονα ένιωθα ότι γευόμουν μόνο ψαχνό. Γευστικά πάντως ήταν όνειρο. Μια άλλη ελληνική πίτα (€3.50) με κοτόπουλο σουβλάκι είχε ανάλαφρη και ευχάριστη γεύση.
Το μενού προσφέρει στους θαμώνες επιλογές για να πάρουν το κρέας τους σε ελληνική πίτα, πίτα κυπριακή ή σε μερίδα στο πιάτο. Π.χ. το σουβλάκι-σεφταλιά είναι €8.50 σε μερίδα, €6 σε κυπριακή πίτα και €3.80 σε ελληνική. Το σίγουρο είναι ότι από το όμορφο Σουβλάκι Bar δεν θα φύγετε ούτε νηστικοί ούτε πολυέξοδοι.
Η εξυπηρέτηση στο Σουβλάκι Bar ήταν άνετη και άμεση, ενώ στο τέλος μας κέρασαν και ένα ωραίο μαχαλεπί, ό,τι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τόσο μα τόσο μακριά από το βουνό ή τη θάλασσα.
Το Σουβλάκι Bar το χαρήκαμε. Έχει την αίσθηση του νέου παλιού, με το πολύ παραδοσιακό σουβλάκι να έχει την τιμητική του, σε μια σύγχρονη όμως ατμόσφαιρα και τις χαμηλές τιμές που απαιτεί η εποχή. Δοκιμάστε το!
Info Θεμιστοκλή Δέρβη 24Α, Λευκωσία. Τηλ. 77777753
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου